Eetbare wilde planten

Wij zijn het niet meer gewend om als jagers/verzamelaars rond te trekken. Alle kennis is bijna verdwenen van wat de natuur ons te bieden heeft. In plaats daarvan vertrouwen we op de supermarkten en denken dat alles wat we kopen gezond is voor ons.

Maar is dat wel zo?
Steeds meer mensen krijgen lichamelijke klachten en 1 op de 3 mensen krijgt zelfs kanker.

Voeding is een belangrijke factor is in deze. Ons eten wordt volgestopt met supplementen en E-nummers om het houdbaar te houden. Men gebruikt zelfs mensenhaar om een stofje te maken om uw brood langer vers te houden. Tenzij u zelf uw brood bakt eet u dit dus dagelijks.

De spruitjes en de witlof smaken niet meer bitter. Dit is er uit gekweekt. In wilde planten zitten deze bitterstoffen wel. Deze bitterstoffen zijn juist heel goed voor ons. Ze verhogen de weerstand en helpen kanker en andere ziektes tegen te gaan.

Witlof is eigenlijk cichorei. Dit mooie (on)kruid met zijn prachtige bloemen groeit gewoon in de bermen. De rucola groeit tussen de straatstenen en de wilde wortel en pastinaak vind u bij u om de hoek. 

Gewoon gratis. En nog gezond ook.

Er zijn zo veel planten en bomen die eetbaar zijn. Ook het onkruid dat u normaal uit uw tuin trekt of weg spuit met vergif.

De paardenbloem en zevenblad is een goed voorbeeld ervan. Beide zijn heerlijk.
Paardenbloemenjam is mijn favoriet. En zevenblad is niet uit de tuin te krijgen. Dus kunnen we dit het hele jaar door eten. dan hou je dit (on)kruid mooi in toom.

Tijdens een excursie kan ik u laten zien en proeven wat er zoal groeit en bloeit in onze omgeving.
Tevens is het mogelijk om samen wat gerechten te maken van planten die we hebben gevonden.

Eetbare wilde planten dagcursus. 

Tijdens deze cursus doen we een wandeling langs bermen, de waterkant en door een bos. We gaan kijken wat er aan eetbare wilde planten te vinden is. Daarnaast gaan we ook diverse planten determineren middels diverse boeken. Hierdoor leert u om planten in uw eigen omgeven te herkennen en te gebruiken. Tevens gaan we de gevonden eetbare wilde planten verwerken in een heerlijke lunch

Deze cursus start om 10.00 uur en eindigt om 16.00

De cursus is inclusief lunch, thee en koffie.
Kosten bedragen € 75,- per persoon.
(Min. aantal deelnemers 5 personen. Max. aantal deelnemers 15 personen)

Aanmelden voor een cursus

 

Cursusweekend eetbare wilde planten

Wij organiseren meerdere keren per jaar een cursusweekend 'eetbare wilde planten'.
De cursus start op zaterdag om 10.00 u en eindigt op zondag om 16
.00u.

Tijdens deze cursus leert u o.a. eetbare en giftige planten herkennen, opdelen van planten in families waardoor herkenning van eetbare planten makkelijker wordt. Tevens gaan we de gevonden eetbare wilde planten verwerken in diversen heerlijke gerechten.We gaan koken op kampvuur en slapen in het bos.

De kosten zijn €195,- per persoon inclusief eten, drinken en overnachting.
(Min. aantal deelnemers 8 personen. Max. aantal deelnemers 15 personen)

Aanmelden voor een cursus